Akıllı Saat ile Akıllı Bileklik Arasındaki Farklar

Hayatı kolaylaştıran çeşitli teknolojik ürünler vardır. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte giyilebilir teknolojik ürünlerin de sayısı artmış, sıkça adından söz ettiren ürünler ortaya çıkmış durumda. Akıllı saat ile akıllı bileklik de bu ürünler arasında yer alıyor. Sağlık verilerinizi kaydetmenizi sağlayan, şık tasarıma sahip olan bu ürünler pek çok ortak özelliğe sahip olsa da akıllı saat ile akıllı bileklik arasında farklar var. Siz de bu farkları öğrenmek için yazımızın detaylarına göz atabilirsiniz!

Akılı saat mi akıllı bileklik mi? Sizin için hangisi daha iyi? Bu ürünler arasındaki farkları biliyor musunuz? Eğer siz de bu soruların cevabını merak ediyorsanız detayları okumaya devam edebilirsiniz!

Akıllı Saat Nedir?

Akıllı saat ile akıllı bileklik arasındaki fark
Apple Watch SE 2.Gen GPS 40mm Starlight Case Altın

Bu iki ürünün farklarına geçmeden önce hem akıllı saatin hem de akıllı bilekliğin ne olduğunun ayrıntılarına bakalım. Akıllı saatler, klasik saatlere göre pek çok özelliği barındıran saatlerdir. Telefonunuz ile yapabileceğiniz pek çok şeyi, akıllı saatler ile yapabilirsiniz. Özellikle spor yapıyorsanız ya da hayatınıza sağlıklı yaşamı dahil etmek istiyorsanız akıllı saatlerin pek çok özelliğini kullanabilirsiniz.

  • Akıllı saatinizi cep telefonunuzla entegre ettiğiniz andan itibaren gelen çağrıları kabul edebilirsiniz. Ayrıca mesajlarınızı ve maillerinizi saatinizden kolayca takip edebilirsiniz.
  • Gün içerisindeki hareketliliğinizi takip edebilirsiniz. Egzersiz sırasında yaktığınız kaloriyi, yağ oranınızı, kalp ritminizi kontrol edebilirsiniz. Akıllı saatler içerisinde bulunan egzersiz uygulamalarındaki farklı spor branşlarının size verdiği yönlendirici bilgiler ile egzersizlerinizi tamamlayabilirsiniz. Egzersiz sırasında yapılması gerekenler ile o egzersize uygun bilgileri ekrandan anlık olarak takip edebilirsiniz.
  • Bisiklet, koşu, doğa yürüyüşü, yüzme başta olmak üzere birçok branş hakkında bilgileri akıllı saatinizde bulabilirsiniz.
  • Su geçirmez özellikteki akıllı saatleri yüzerken kullanabilirsiniz.
  • Akıllı saatiniz ile nabzınızı, oksijen seviyenizi ölçebilirsiniz.
  • Çocuklar için tasarlanan akıllı saatleri kullanarak çocuğunuzun anlık konumunu takip edebilirsiniz. Onunla kolayca iletişim kurabilirsiniz.
  • Saatinizdeki harita sayesinde saati navigasyon olarak kullanıp yol bulabilirsiniz.
  • Akıllı saatinizden kaybettiğiniz cep telefonunuzun yerini göstermesini isteyebilirsiniz.
  • Akıllı saatlerde hareketsizlik uyarı sistemi vardır. Eğer belli bir sürenin üzerinde hareketsiz kaldıysanız saat, uyarı verir. Bu bildirim, Sağlık uygulamanıza eklediğiniz kişiye de gönderilir.

Akıllı saatler, bu özellikleri ile pek çok kişi tarafından sevilen ürünlerdir. Bu ürünler ayrıca estetik görünümleri ile de dikkat çeker. Siz de hem modern hem şık görünen hem de çeşitli işlevlere sahip olan akıllı saatleri Çiçeksepeti’nde bulabilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz zaman akıllı saat aksesuarları arasında yer alan farklı renkteki kordonlardan satın alarak saatinizin tarzını değiştirebilirsiniz.

Akıllı Bileklik Nedir?

Bu ürün ise akıllı saat ile benziyor olsa da aslında tam olarak aynı imkanları sunan ürünlerden değiller. Akıllı bileklikler akıllı saatlere göre biraz daha az imkan sunan, genellikle spor ve aktiviteler esnasında kullanabileceğiniz ürünler arasında. Ama genel olarak bu saatler de adımsayar, alarm, kalori takibi gibi özelliklere sahip.

Akıllı saat ile akıllı bileklik farkları
M6 spor Smart watch akıllı saat Bileklik Siyah Renk

Akıllı bileklerin genel özellikleri şöyle:

  • Yeni modellerde kan basıncınızı ölçebilirsiniz.
  • Günlük kaç adım attığınızı, adım atarken kaç kalori harcadığınızı takip edebilirsiniz.
  • Çalar saat özelliği sayesinde güne başlarken telefonunuzdan uzak olabilirsiniz.
  • Cep telefonunuza gelen aramaları ve mesajları akıllı saatinizde görebilirsiniz.
  • Akıllı bilekliklerin tarzı da oldukça kibardır. Spor ve kibar tarzı ile bu bilekliği günlük olarak rahatça kullanabilirsiniz.
  • Uyku esnasında da akıllı bileklikleri kullanabilirsiniz. Uyku süresini ve kalitesini ölçmek için bu ürünlerden faydalanabilirsiniz.
  • Hareketsizlik uyarı sistemi vardır. Eğer belli bir sürenin üzerinde hareketsiz kalırsanız bileklik uyarı verir ve harekete geçmenize olanak tanır.

Çiçeksepeti’nde farklı markaların akıllı bileklik modellerini ve akıllı bileklik aksesuarlarını inceleyip satın alabilirsiniz!

Farkı Çok: Akıllı Saat ile Akıllı Bileklik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Akıllı saat ile akıllı bileklik
Akıllı Saat ile Akıllı Bileklik Farkları Nelerdir

Şimdi gelelim bu iki saatin farklarına! Akıllı bileklik ile akıllı saat çeşitleri hakkında temel bilgileri verdik. Aslında yukarıdaki bilgilerden yararlanarak hangi ürüne ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz. Ama bir de bu iki ürünün farklarını karşılaştırmakta fayda var:

  • Akıllı saatleri tıpkı bir akıllı telefon gibi kullanabilirsiniz. Akıllı bileklikleri ise daha çok spor uygulamalarında kullanabilirsiniz.
  • Saatiniz akıllı telefonunuz ile uyumlu olduğu sürece akıllı telefonunuzdaki uygulamaları saatinizde de kullanabilirsiniz. Akıllı bilekliklerde ise sadece hazırda bulunan uygulamaları kullanabilirsiniz.
  • Akıllı saatlerinizde bildirimlerinizi cevaplayabilirsiniz, mesajlarınıza yanıt verebilirsiniz, çağrıları reddedip kabul edebilirsiniz. Akıllı bilekliklerde ise bu bildirimleri görebilirsiniz ama her modelde bildirimleri cevaplama şansınız olmaz.
  • Bilekliklerin ekranı daha küçük, uzun ve ince tarzdayken akıllı saatlerin ekranı genellikle daha büyüktür. Ekranların büyüklüğü de kullanım kolaylığı sunar.
  • Akıllı saatlerin fiyatları akıllı bilekliklere göre çok daha fazladır. Akıllı saat almak istediğinizde ayırmanız gereken bütçe değişir.
  • Akıllı bilekliklerde günlük aktiviteleri takip edebilirsiniz. Sporda ya da yürüyüşte bu saatleri kullanabilirsiniz. Yanınızda bir telefon ya da saat taşımak istemediğinizde akıllı bileklik ile kolayca dışarı çıkabilirsiniz. Sadece spor etkinliklerinde değil telefonların sunduğu özelliklerden de faydalanmak istiyorsanız akıllı saatleri seçebilirsiniz.
  • Bilekliklerin şarj süresi ile akıllı saatlerin şarj süresi de birbirinden farklıdır. Saatlerin şarj süresi biraz daha kısa iken bilekliklerde bu süre biraz daha uzundur.